top of page

Jag minns hur jag stelnade till och min hörsel blev på helspänn. Några meter bakom gömslet hör jag hur två björnar närmar sig. Hjärtat slår i full fart. Ljudet av steg i myren kommer närmare och närmare och jag hör björnens andning precis intill fönstret. 

Strax därefter kommer en björn precis utanför fönstret. 

Untitled

Om

Jag heter Andreas Göransson och har sedan barnsben alltid följt med ut på jakt,fiske och vandringar.
Sedan mitten på 2000-talet så har fotograferat björnar och andra djur och fåglar. Men mitt huvudmål har alltid varit björnar. Jag brinner för att skapa möten med björnar och för en stund få en inblick i deras liv. Trotts 100 tals möten med olika björnar så tycker jag fortfarande att det är lika roligt varje gång jag får en inblick i deras vardag. Jag drivs mycket av att arbeta i projekt. Att skapa bilder utefter mina tankar och visioner. Jag tycker om att arbeta hårt för att nå mina mål. 

Jag har lever och bor i Hammarstrand i Ragunda kommun ( Jämtlands län). Här bor jag tillsammans med mina två barn och sambo på en gård som vi under många år byggt och renoverat. Jag har arbetat som skogsmaskinförare under 17 år och som hobby har jag haft jakt, fiske och naturfoto. År 2018 började jag arbeta som yrkeslärare inom naturbruk. Ett arbete som jag trivs med väldigt bra då jag gillar att möta nya människor. Min dröm har alltid varit att få dela med mig av mitt intresse. Att få ge den unika chansen att uppleva en vild björn ifrån ett gömsle mitt ute i skogen. Så 2018 bestämde jag mig för att börja hyra ut gömslet. Och nu några år senare så inser jag att jag blir ändå lyckligare av att se andra få sina drömbilder och möten med detta magnifika djur. Det är fantastiskt att få vakna på morgonen och åka ut till gästerna och höra om deras berättelser om deras upplevelser under kvällen och natten.   

 
År 2001 vann jag SVT:s Mitt i naturens tittarfilmstävling med filmen björnen och grävlingen. Priset var en resa till Afrika med boende ute i tält och guidning bland de vilda djuren i Afrika. Ett minne för livet ! 

Här nedan ser ni några bilder från olika projekt jag haft under åren. 

bottom of page